HELLIMPOL – SERY CYPRYJSKIE

HELLIMPOL – SERY CYPRYJSKIE

HELLIMPOL – SERY CYPRYJSKIE

Przygotowywanie serów w rodzinie Yusufa ma ponad trzystuletnią tradycję. Yusuf Suleyman Drewbor to rdzenny Cypryjczyk, który osiadł w Polsce i propaguje sztukę wyrabiania świetnych serów według wielowiekowej tradycji. Do produkcji serów używa produktów pochodzących z wielkopolskich gospodarstw. Oprócz wyróżnionych certyfikatem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska produktów, takich jak: ser twardy dojrzewający wielkopolski oraz masło i twaróg wielkopolski, Yusuf Suleyman Drewbor z powodzeniem produkuje swoje rodzime sery.

Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2018 roku.

Preparation of cheeses in Yusuf’s family has over three hundred years of tradition. Mr Yusuf Suleyman Drewbor is an indigenous Cypriot who settled in Poland and promotes the art of making great cheese according to the centuries-old tradition. He uses products from farms of Wielkopolska for the production of cheese. In addition to the products awarded with the Wielkopolska Network of Culinary Heritage certificate, such as: Wielkopolska’s hard ripened cheese and butter and cottage cheese from Wielkopolska, Yusuf Suleyman Drewbor successfully produces his native cheeses.

 

KONTAKT

YUSUF SULEYMAN Hellimpol – Sery Cypryjskie

Bobrowniki 30

63-520 Grabów nad Prosną

powiat ostrzeszowski

 +48 691 881 632

 yusuf@serycypryjskie.pl