SEROWARNIA CAPRI

SEROWARNIA CAPRI

SEROWARNIA CAPRI

Serowarnia Capri jest firmą rodzinną, która powstała z pasji do naturalnego jedzenia. Doświadczenie, zdobyte w trakcie pracy w małych francuskich serowarniach, przeniesiono na rodzimy grunt i wykorzystano polskie mleko do robienia serów najwyższej jakości. Sery wytwarzane są ręcznie, tradycyjnymi metodami, z udziałem szlachetnych szczepów bakterii bez polepszaczy i konserwantów, za to z najlepszej jakości mleka, od krów wypasanych na soczystych nadnoteckich łąkach. Wyroby Serowarni Capri cieszą się ogromnym powodzeniem i uznaniem, zdobywając liczne nagrody w konkursach.

Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2018 roku.

The cheese dairy Capri is a family company which has emerged out of passion for natural food. The experience gained in small cheese dairies in France was transferred to Poland to produce high-quality cheeses from Polish milk. Cheeses are manufactured manually, with the use of traditional methods, noble bacterial strains, without food enhancers and preservatives, from best-quality milk of cows grassed on luscious meadows on the banks of the River of Notec. Our products are extremely popular and recognized, receiving numerous awards in various competitions.

 

KONTAKT

Serowarnia Capri - Grażyna Szłapka

ul. Gałczyńskiego 17

64-800 Chodzież

powiat chodzieski

 +48 604 504 524

 serowarnia.capri@gmail.com  

 www.serycapri.pl